Szilárdi Béla festőművész kiállítása

2022.03.30

Csomópontok címmel március 25-től látható Szilárdi Béla kiállítása az Einspach Fine Art & Photography galériában, Budapesten. 

"...Vehemencia és strukturálási kötelezettség jellemzi kis és nagy formátumban festett munkáit. Szerkesztettség nem nyomul az előtérbe, de mégis kordában tartja a burjánzó igényt, színkavalkádot teremteni, aminek a kisugárzása rendkívül pozitív..."

Így nyilatkozik Fabényi Júlia megnyitó beszédében Szilárdi Béla festményeiről. Teljes terjedelemben olvasható itt.


A sokáig Münchenben élő festőművész az utóbbi hónapok színes termését állította ki az Einspach Fine Art & Photography Galéria. 

A festőművész most kiállított festményeiben a bezártság és a szabadság kettősségének problémakörét feszegeti. Jelrendszerében a rács, mint a bezártság alapvető szimbóluma különböző formában van jelen, a szabadság igényét pedig a szárnyaló színek sokfélesége, vibráló tarkasága jeleníti meg. Ez a lendületes színkavalkád nagyszerűen oldja a témában rejlő feszültséget. A most bemutatott festményei akril festékkel készültek, különböző méretben.  A legkisebb 40x50-es, a legnagyobb 110x130 cm.


A kiállítás megtekinthető 2022. március 25-től április 22-ig az Einspach Fine Art & Photography galériában, a Batthyány-örökmécsesnél.  H-1054 Budapest, Hold utca 12.

Gebler Kitti