PÁLYÁZAT KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁSI LEHETŐSÉG ELNYERÉSÉRE

2022.01.19

Az Ars Longa Projekt a Dual Art Galériával együttműködve pályázati felhívást tesz közzé, tehetséges pályakezdő* képzőművészek számára, kiállítási lehetőség elnyerésére.

Tárgy: festészet

Korhatár: 35 év feletti művészek 


A pályázat részletei:

A Budapest belvárosában található Dual Art galéria ad helyet az Ars Longa Project művészcsoport által szervezett programsorozatnak, melynek célja a képző- és iparművészek támogatása, oly módon, hogy lehetőséget teremt műveik önálló kiállításon történő bemutatására.

A Dual Art Galéria önálló művészeti programmal és tagsággal rendelkezik, sokéves fennállása óta évente több kiállítást mutat be szakmailag elismert művészek bevonásával.

Az Ars Longa Project a Galériával együttműködve támogatja azon pályakezdő művészeket, akik nem tartoznak a fiatal, feltörekvő művészgenerációhoz, de magas szintű szakmaisággal és friss szemlélettel viszonyulnak a művészethez, függetlenül a koruktól.

Várjuk tehát pályájuk, karrierjük elején álló alkotóművészek saját koncepcióról szóló pályázatát a következő megkötésekkel:

A Galéria egy utcai fronttal rendelkező 20m2 földszinti és egy szintén 30m2 feketére festett, jól megvilágított alsó szintből áll. A tér adottságai kb. max 1m2-es képek befogadására alkalmas. 

Az elmúlt 1-2 évben készült alkotásokat várunk.

A képek mérete ne haladja meg az 1m2-et, és képakasztóval legyenek ellátva.


Kiállítással a következő idősávokra lehet pályázni:

  1. 2022. március 3-20. 
  2. 2022. március 31-április 16.
  3. 2022. június 2-19.

A program a pályázóktól, résztvevőktől magas szintű szakmai elkötelezettséget vár el és korrekt együttműködést feltételez.

A művészeket és programokat 4 tagú művészeti kuratórium választja ki a saját szempontrendszere alapján, melyet a kiértékelésnél a pályázók tudomására hozunk.

A projekt az alábbiakat biztosítja a művészeknek:

A Kiállítótér üzemeltetésén, őrzésén túl biztosítja a műtárgyak, a kiállító művész részvételével történő elhelyezését, bemutatását.

A kiállítás megnyitó megrendezését. (a megnyitó beszédet, fotózást)

Dokumentáció készítését a kiállító művész közreműködésével, és annak közzétételét a Galéria online felületein. (meghívó, bejegyzések)

PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK:

  • Bemutatkozás eddigi művészi alkotótevékenységről, fotókkal illusztrálva
  • Szakmai önéletrajz
  • A kiállítás koncepciója, maximum 1 oldal terjedelemben
  • Jó minőségű fotók, vázlattervek a kiállítandó festményekről
  • A kiállítandó alkotások bemutatása maximum 2 oldal terjedelemben
  • Megpályázott időpont
  • A kiállítás megvalósításához szükséges eszközök (installáció stb.) leírása

Pályázat leadási határidő: 2022. február 6.


Kérjük, hogy a dokumentumokat PDF formátumban küldjék a arslongateam@gmail.com címre.

A beadott tervek alapján a kuratórium dönt a kiállítás befogadásáról, és mindenkit kiértesít február 13-ig.

További információ kérhető ill. helyszín bejárás egyeztethető emailben vagy a 06 30 836 2720 telefonszámon.pályakezdő* művész

Jelen esetben korosztályától függetlenül pályakezdő művésznek minősül az a színvonalas művészeti tevékenységet folytató személy, aki művészeti stúdiumait az elmúlt években kezdte, és csak rövid szakmai múlttal rendelkezik.